Mercat de les espècies d'Argençola
Mercat de les espècies d'Argençola

Si t'agrada perdre't pels micropobles de la Catalunya Interior, fes-ho el pròxim 9 de juny pel municipi d'Argençola, un poble on es respira naturalesa, pagesia, ruralitat... Hi viuen poc més de 240 persones i el seu nucli antic et farà pensar que per allà el temps no ha passat.

Sempre és un bon moment per perdre't per Argençola i els seus nuclis dels Carbasí, Clariana, Contrast, els Plans de Ferran, Porquerisses i Albarells i Rocamora, però si ho fas el 9 de juny, et trobaràs amb el seu Mercat de les Espècies, una iniciativa que vol que les espècies deixin de ser unes grans desconegudes a la cuina catalana malgrat que l’ésser humà en coneix les propietats i les utilitza des de temps prehistòrics.

Durant tot el dia, el municipi es disposa a delectar la vista, l’olfacte, el tacte i, sobretot, el gust de tots els assistents a la fira amb una àmplia oferta d’activitats, tallers, exposicions i xerrades al voltant del món de les espècies.
Hi destaquen la recreació d’un mercat d’espècies d’Istanbul, on es podran olorar i comprar els famosos condiments, una mostra d’espècies afrodisíaques, un taller per aprendre a preparar licors i elixirs d’herbes i un concurs de sals condimentades. A més, hi haurà una important presència de parades de productes i artesania de la comarca.

Ja sents l'olor? natura en mig de la natura, tot un privilegi per als teus sentits!